Bányászklub, Edelény

Volt bányászklub belső átalakítása és bővítése, Integrált Ifjúsági és Tanácsadó központ kialakítása

Az épület 1964-ben épült, az akkor még virágzó bányászváros itt lakó bányászainak szórakozására és művelődésére. Ám ahogy a bányászat, mint jelentős ipari tevékenység megszűnt, a Bányász Művelődési Ház is elvesztette szerepét és funkcióját. Az épület közel egy évtizede üresen és kihasználatlanul áll, mely nemcsak a város, hanem az épület állagának szempontjából is hátrányos. A megrendelői igény az épület újrahasznosítására vonatkozóan az volt, hogy egy olyan közintézmény jöjjön létre, amely nem idegen az épület eredetileg tervezett funkciójától. A tervezés során fontos szempont volt, hogy az épület 60-as évekbeli architektúrája és anyaghasználata a mai korszerű követelmények betartásával feltétlen megmaradjon.

vezető tervező: Molnár Csaba DLA / tervezők: Halmai Dénes, Szentkuti Viktor / megrendelő: Edelény város önkormányzata / hely: Edelény, Kenderföldi u. 12/a / idő: 2003