BME K épület büfé

Néhány éve kezdődött el a BME Központi Épületében  a belső terek átszervezése, melynek fő irányvonalai a funkciók ésszerűbb csoportosítása mellett a tanszékek megváltozott helyigényének kielégítése, a közösségi terek  (folyosók, kerengők) felszabadítása, összenyitása, utólag beépített funkciók kitisztítása, egységes arculat kialakítása.

Ennek a folyamatnak a részeként, tanszékek elköltözésével, funkciók összevonásával, az Építőmérnöki és Építészmérnöki Kar képzéseinek több hely szabadult fel az épületen belül, így megoldhatóvá vált a központi szerepet és nagy forgalmat bonyolító büfé méltó kialakítása is. Az eddig egy zsúfolt  folyosószakaszban, ideiglenes építményben, fogyasztótér nélkül  működő büfé most a felszabadult tanszéki helyiségek összenyitásával a központi folyosóról nyíló tágas saját teret kapott.

Az átalakítás során megújultak a folyosó burkolatai, a nyílászárók, elektromos hálózatok, stb. is. A fogyasztótérben törekedtünk a teljes berendezés bútorszerű megoldására, egyszerű megjelenésére.

vezető tervező: Molnár Csaba DLA / építtető: BME Építészmérnöki Kar / hely: BME Központi épület, Műegyetem rkp. 3. II. emelet / idő: 2010